Karaktercreatie

In plaats van het traditionele puntensysteem heeft Doodspoor gekozen voor een ‘’je bent wat je schrijft’’ systeem. Het belangrijkste onderdeel van karaktercreatie is je background. In principe mag je ervan uitgaan dat je karakter in het bezit is van de meeste standaard kennis van een inwoner uit de 21ste eeuw. Lezen en schrijven, het gebruik van mobiele telefoons en het opzoeken van informatie op internet zijn vaardigheden die elk karakter dat in de moderne tijd is opgevoed bezit en die je dus ook IC mag gebruiken. Door het schrijven van een background kun je bepalen welke andere vaardigheden je karakter beheerst.
Een goede achtergrond voor Doodspoor bestaat in elk geval uit de volgende onderdelen:


- Een beschrijving van de opvoeding van je karakter, waar ben je opgevoed en door wie?
- Wat denk je geleerd te hebben en hoe? Ben je naar school geweest of heb je je kennis elders opgedaan?
- Waar geloof je in? Ben je Katholiek, Moslim of overtuigd Atheïst? Ben je sceptisch of juist extreem goedgelovig. Welke normen en waarden zijn belangrijk voor jouw karakter?
- Hoe ben je bij de KST(of zijn opvolger) terecht gekomen? Was je al lid van de KST voor de opheffing, heb je vrienden in het team of ben je via een andere route aan komen waaien? (Dit onderdeel kan in overleg met de spelleiding verder vorm gegeven worden.)


Houd bij het schrijven van je karakter in de gaten dat je op een of andere manier nuttig moet zijn voor de groep. Er moet een reden zijn waarom je op missie te gestuurd word. Dit kan zijn omdat je een goede militair bent maar denk vooral ook eens aan minder voor de hand liggende opties. Sommige beroepsgroepen hebben vaardigheden die in (buiten)gewone situaties bijzonder goed van pas kunnen komen.

NB: Zonder een door de spelleiding goedgekeurde achtergrond kunnen we je helaas niet toelaten als speler!