Regelsysteem

Het regelsysteem van Doodspoor combineert regels met ruimte voor gezond verstand en improvisatie.

Word je in je arm geschoten? Waarschijnlijk overleef je dat wel, mits je het op tijd laat verzorgen of een tourniquet laat aanleggen. Een kogel rond de hartstreek zul je daarentegen een stuk moeilijker overleven, zeker als je geen kogelwerend vest of andere bescherming draagt.

Elke speler krijgt een skill lijst aangepast aan zijn of haar persoonlijke background. Deze lijst bevat alle informatie die je als speler nodig hebt om je skills te kunnen gebruiken. Daarnaast werkt doodspoor met een algemene regelset voor gevechten en verwondingen.

Buiten de ‘’speciale’’ skills die je karakter heeft mag je er vanuit gaan de gemiddelde Nederlander echt wel weet hoe een telefoon werkt of hoe ze informatie op kunnen zoeken op internet. Het goed beveiligde digitale archief van een grote bank hacken is echter iets wat niet voor iedereen weggelegd is. Kortom; OC kennis die iedereen in modern Nederland logischerwijs kan bezitten mag ook gewoon IC gebruikt worden. Voor het verkrijgen van meer specialistische skills moet je een verklaring in je background schrijven.

Net als elke LARP word er bij Doodspoor gebruik gemaakt van latex wapens zoals messen of hakbijlen (denk hierbij ook eens aan latex gereedschap en andere gebruiksvoorwerpen.) Naast de standaard larp wapens wordt er op doodspoor ook gebruik gemaakt van Nerf wapens. Gebruik ook hierin je gezonde verstand: in Nederland kun je wel aan geweren en pistolen komen, maar kom je met een bazooka aan, dan moet je wel een heel erg goede reden hebben om goedkeuring te krijgen voor het gebruik ervan. Ook zal je als militair of politieagent eerder een zwaar wapen op zak hebben dan als student of wetenschapper. Houd hiermee rekening als je je background schrijft!